Cursussen & workshops.
De cursussen en workshops gaan in op aspecten die binnen de begeleiding en trainingen van kinderen, jongeren en volwassen ook aan de orde of van belang kunnen zijn.
Het cursusaanbod kan variëren en wordt op de homepage kenbaar gemaakt.
Heeft U interesse in een workshop binnen uw bedrijf of instelling, dan neemt U alstublieft contact op zodat een workshop op maat kan worden aangeboden.
Cursussen
Het cursusaanbod omvat lessen over honden en de vele factoren die hun karakter en gedrag beïnvloeden. Hierbij wordt een link gelegd tussen het gedrag dat een hond laat zien met de houding en het gedrag van de mens. Bij gedrag wordt onderscheid gemaakt tussen gedrag t.o.v. de mens/eigenaar en gedrag t.o.v. andere honden.
Bij deze lessen wordt naast theorie ook veel “in het veld” geoefend en geobserveerd.
Daarnaast zijn er lessen over bijvoorbeeld intelligentie van honden en hun manier van communiceren zoals lichaamstaal en de betekenis van hun geluiden.
Ook zijn er lesmodules over antrozoölogie (de wetenschap achter de mens-dier relatie) en Animal Assisted Interventions (AAI, dier-ondersteunde activiteiten, educatie en therapie).
Zo is er ook een cursus voor mensen die een hond bij een AAI willen gaan inzetten. De cursus gaat in op de voorwaarden voor een correcte inzet van honden met het oog op welzijn en veiligheid voor zowel mens als dier. Bij deze cursus wordt de betreffende hond ook getest op de inzetbaarheid als hulphond.
Workshops
Er zijn teambuilding workshops voor bedrijven en workshops met thema "leiderschap". Succesvolle omgang met een hond houdt samenwerken in. Daarnaast is ook leiderschap gevraagd. In beide gevallen spelen altijd houding en gedrag een zeer belangrijke rol.
In deze workshops wordt op een zeer plezierige manier ingegaan op de overeenkomsten en verschillen tussen de omgang met honden met de omgang met mensen en wordt op een leuke manier inzicht verkregen in je eigen houding en gedrag. Daarbij zijn de deelnemers zelf heel praktisch bezig.
Voor docenten geven de workshops veel inzicht in hun functioneren en gevoel voor de klas en in de omgang met (probleem)leerlingen. Daardoor zijn ze zeer geschikt ter verbetering van het klassenmanagement en voor de omgang met leerlingen waardoor doceren, het voor de klas staan, weer leuk wordt en op een ontspannen manier kan verlopen.
In het algemeen kan door de workshops inzicht worden verkregen in je sterke en minder sterke kanten (binnen het werk). Zo leer je je sterke kanten uit te bouwen en je minder sterke kanten af te bouwen.